Routebeschrijving

Vanuit Haarlem/A'dam
 1. A9 richting Alkmaar.
 2. Neem op de A9 voor Alkmaar rechts afslag 12 richting Heiloo/Den Helder (ring Alkmaar West), Langs het DSB stadion.
 3. Neem de derde afslag op de rotonde (de Heilooër Tolweg (N9)) richting Den Helder.
 4. Bij 3e verkeerslicht rechtsaf de Terborchlaan in.
 5. Voorbij de ingang van de voetbalclub Alcmaria Victrix het tweede paadje rechts. Let op: pad is van de weg moeilijk zichtbaar.

Vanuit Den Helder/Schagen

 1. N9 ring Alkmaar West (M.L.Kingweg ) nemen,
 2. bij Wielerbaan & IJsbaan links afslaan de Terborchlaan in.
 3. Voorbij de ingang van de voetbalclub Almaria Victrix het tweede paadje rechts. Let op: pad is van de weg moeilijk zichtbaar.
Parkeren
 1. Gratis parkeren kunt u tegenover de flat aan de Van de Veldelaan

Openbaar vervoer

 1. Vanaf station Alkmaar Stadsbus lijn 1.
 2. Uitstappen bij bushalte: Van de Veldelaan / Schoumanlaan. 
 3. Na uitstappen naast de bushalte het zebrapad oversteken. Volg rechtsaf de geleidelijn naar de kruising met de Terborchlaan. 
 4. Blijf de geleidelijn in het trottoir volgen (linksaf) op de Terborchlaan. Na 300 meter eindigt de geleidelijn bij de ingang van de Blindentuin. De ingang ligt aan de linkerkant.

Het voetpad in de Blindentuin is een verhard grindpad. De looproute bestaat schematisch uit een korte aanlooproute met daarna twee lussen, die samen een soort 8-vorm vormen. De zijkanten van de grindpaden zijn beveiligd met horizontale, houten geleide-tikbalken voor de blindenstokken. Bij elk blokje van 4 klanktegels in het pad is achter de tikbalken een demonstratievak met planten. Bij de meeste demonstratievakken is een braille informatiepaneel te vinden. Op de voorzijde staat een leesbare tekst voor zienden.

Alle planten zijn gegroepeerd in thema’s. De toelichting bij de thema’s staan op de website http://www.heukelshof.nl vermeld en kunnen met spraaksoftware hoorbaar worden gemaakt. Informatie van alle planten per thema staat ook op deze website. Als de aanwezige braille niet gebruikt kan worden, is het gebruik van een mobiele telefoon aan te raden.